Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YA YÖNELİK YENİ İSTİHDAM POLİTİKASI

 

28.10.2008 13:22:59

Başbakan Danışmanı Mehmet Durlu Hazırladığı Raporunda Doğu Bölgesine 'Gönüllü Personel'in Görevlendirilmesini Önerdi. "Bölgeye Görevlendirilecek Öğretmen, Memur, İmam, Mühendis Gibi Personel Gönüllülerden Seçilmeli. Bölge Halkının Sosyolojik Ve Kültürel Kimliğini Dikkate Alan Bir İstihdam Politikası İzlenmeli"

 

 

İHA - Teröre karşı askeri tedbirlerin yanı sıra sosyo-ekonomik ve kültürel tedbirler gözden geçirilirken, Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik yeni istihdam politikası gündeme geldi. Strateji konularında uzmanlığıyla bilinen Başbakan Müşaviri Mehmet Durlu, Güneydoğu ve Doğu bölgeleri ağırlıklı olarak yaşanan sorunlara karşı bölgeye 'gönüllü personel'in gönderilmesini önerdi.

'Türkiye'ye ve Son Gelişmelere İlişkin Bir Değerlendirme" başlıklı bir rapor hazırlayan Mehmet Durlu, bölgede görev alacak personelin de 'bölge halkının kültürel, dini ve cemiyet hayatına karşı' hassas olmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Durlu, bölgede görevlendirilecek personel için bir öneride bulundu ve 'gönüllü personel'i gündeme getirdi. Durlu, raporunda bu konuda "Bu bölgeye görevlendirilecek öğretmen, memur, imam, mühendis vs. gönüllülerden oluşturulabileceği gibi, bölge halkının sosyolojik ve kültürel kimliğini de dikkate alan bir istihdam politikası izlenebilir" avsiyesinde bulundu.

 

'HASSASİYETLERİ PAYLAŞAN KADROLAR ŞART'

Bölgeyle ilgili söylem ve uygulamalarda halkın duyarlılığının dikkate alınmasını isteyen Mehmet Durlu, "Bölge halkının geleneksel hasletlerini, dini hassasiyetlerini, cemiyet adetlerini, toplumsal şölen ve şenliklerini sahiden paylaşmayan kadrolarla entegrasyonun zorlaşacağı aşikardır. Bu tür politikaları geç kalmış yada taktik kabiliyetini yitirmiş tedbirler olarak telakki etmek yanlıştır. Zira devlet hayatında hiçbir tedbir için geç değildir" dedi.

 

İLKÖĞRETİMDEN İTİBAREN EĞİTİM

Durlu, bireylere ilköğretimden başlayarak toplumsal birlikteliği aşılayacak eğitim sisteminin de hayata geçirilmesini önererek, şunları dile getirdi: "Kendi medeniyet mirasımızdan tevarüs (intikal eden) ettiğimiz kültürel birikim bu topraklarda birleştirici temel öğeleri teşkil etmektedir. Dolayısıyla ilköğretimden başlayarak bu toplumu ortak paydada birleştirecek, bu birlikteliği güçlendirecek kültürel atmosferin yaratılması için ekonomik aksiyonlar yanında, kısa, orta ve uzun vadeli kültürel aksiyon planları da geliştirilmelidir."

 

KURUMLARA GÖREV

Başbakanlık Uzmanı Mehmet Durlu raporunda, güvenlikle ilgili kuruluşların politika geliştirmeleri gerektiğini ifade ederek, şunları dile getirdi: "Milli Güvelik Kurulu, Milli İstihbarat Teşkilatı, Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü vb. kurum ve departmanlarında Güneydoğu'nun sosyolojik ve kültürel kimliği ve entegrasyona dayanak olacak dinamiklerin tespitine ilişkin politika ve yaklaşımlara yönelik analiz, rapor ve değerlendirmelerin varsa sorgulanması, yoksa acilen bu kapsamda çalışmaların başlatılması zorunludur."

 

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337959

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber